Здравейте, приятели

Марияна и Деси, Верте институт за природни алтернативиНуждата от холистична здравна информация, която води до високо ефективно възстановяване и превенция без негативни странични ефекти, вдъхнови основаването на „Верте институт за природни алтернативи“ през 2017 година.

Хората имат нужда да правят информирани избори за здравето си все повече, за да не им се налага да се сблъскват с диагнози. Вече е модерно да си „био“, но това не е достатъчно. Окриляващо е да даваш опит и знания на клиенти, които искат да инвестират в здравето си. Промяната на фокуса от болест към здраве е нашата мисия.

Основният стремеж на Верте институт е да направим знанието достъпно. То е насочено към индивидуалната подкрепа за всеки един от вас по вашия индивидуален път към оптимален начин на живот и здраве.

В днешно време здравето не е даденост и всички ние е необходимо да полагаме грижи за него. Както чистим къщите си, застраховаме колите си, провеждаме веднъж годишно техническа профилактика на автомобилите си, то същото отношение е добре да имаме към тялото и физическото си състояние. То се поддържа чрез подходящи хранителни режими, добавки, двигателна активност, емоционален баланс, дозиране на работа и почивка.

Болестта идва, за да промени живота ни. Ако не настъпи промяна поради съпротивление или намиране на оправдания, тя винаги ще се връща и това не е въпрос на терапевт или на ситуация, а на нашето нежелание да видим истинския проблем.

От нас очаквайте алтернативни насоки и една различна гледна точка с доказана ефективност. Ще погледнем заедно на болестта като повод и причина за промяна, а не като на наказание.

Преминавайки през обученията на Верте институт ще си върнете знанието за езика на вашето тяло и какво отражение имат емоциите върху него. Когато не знаете чужд език, ви е нужен преводач само докато го усвоите. Верте институт ще бъде с вас докато се научите да разчитате сигналите на тялото си и започнете сами да чувате как чрез симптома то иска да ви даде насока какво да промените в нагласите и намеренията си. Придобивайки тази опитност, вие сами ще разбирате езика на вашето тяло.

Пътешествието е вълнуващо и изключително емоционално, отпуснете се и се наслаждавайте на промяната, която може трансформира дълбоко и позитивно живота ви.

Искрено ваши — Верте институт за природни алтернативи и възстановяваща медицина


Екип

Казвам се Марияна Стайкова. По образование съм магистър — фармацевт. Много години посветих на фармацията и натрупах доста знания и опит, както като редови служител, така и като собственик на аптека. Общуването с клиенти допринесе за обогатяването на знанията ми от университета. Събрах информация за нуждата и влиянието на лекарствата, билките и добавките върху организма, които в момента прилагам в практиката си.

Желанието за още знания ме отведе на курс по биорезонансна диагностика. Водещата на курса Надежда Григорова остави траен отпечатък в професионалния ми живот. Тя е експерт в областта с многогодишен опит в България и чужбина. Тази среща промени здравето, мисленето и реализацията ми. Срещна ме с колеги и единомислещи и откри един нов свят за мен.

Многобройните курсове, които посещавам (електроакупунктура по метода на доктор Фол, хомеопатична детокс терапия по метода на Тон Янсен, цветни есенции, въздействие с камертони и т.н.), ми дават нови и различни перспективи, които реализирам в практиката си. Клиентите, с които ежедневието ме среща и техните вдъхновяващи трансформации придават дълбоко удовлетворяващ смисъл, на това което правя.

Мотото, в което вярвам е: Когато болестта е част от духовния ти път, никаква медицинска намеса няма да я излекува, докато духът ти не започне да прави промените, които болестта е била предназначена да предизвика.


Здравейте и от мен, търсачът на знания Десислава Тодорова!

При мен пътят беше осеян с чудни случки и събития. Започна така:

Мечтата

Казват, че детските мечти оставали за цял живот, а аз от дете мечтая да се грижа за хората.

Кандидадстване „Медицина"

Това ме подтикна по-късно да кандидатствам „Медицина". След два неуспешни приема и липсата на възможност да изучавам желаната медицина се почувствах объркана, обезверена, в голяма степен разочарована и без ясна посока накъде да поема. Мечтата ми да стана лечител заспа дълбоко в мен.

Майчинство

В следващ момент дойде най-великото нещо в живота на всяка жена — станах майка. И както посрещнах радостите на майчинството, така се изправих и пред предизвикателствата покрай детското здраве. Още на месец и няколко дни започнаха проблемите: трудно дишане, запушено носле, детенцето не иска да суче ... все трудни за решаване ситуации. Опасявах се също от спиране на кърмата и още куп притеснителни мисли, които минават през главата на всяка загрижена за здравето на детето си майка.

Отправях молби дори към Бог в лутанията и трудностите покрай майчинството. И той ми помогна. Който търси – намира!

Началото — курс по хомеопатия, рефлексотерапия, китайска медицина, алготерапия

Науката „Хомеопатия“ накара сърцето ми да подскочи и сякаш се събудих от дълъг сън. Неслучайно се появи в точния момент в живота ми. Поех към начинанието вдъхновена и обнадеждена. Предстоеше ми нещо ново и мечтано. Започвайки обучението навлязох в един вълнуващ и различен свят, също като Алиса в страната на чудесата.

От китайската медицина се впечатлих по време на моето обучение в НСА по рефлексотерапия. Тя ми разкри как съчетаването ѝ с другите методи на лечение значително повишава ефективността им.

За първи път разбрах за лечебната сила на водораслите и чудесните им свойства от кръстницата на дъщеря ми — Цвети. Тя ме посъветва да ги приемам профилактично. А контактите ми с Д-р Петър Найденов и неговото „Училище за майки“ ме доведоха съвсем естествено до алготерапията, „Аквасорс“и техните продукти.

Постепенно мечтата ми да бъда лечител се възроди отново. Още повече, имах възможността да се запозная отблизо с работата на д-р Найденов — водещ холистичен лекар, педиатър и хомеопат. В неговата практика наблюдавах резултатите от съчетаването на лечението с хомеопатия и продуктите на „Аквасорс“, а това ме доведе до решението, че това ще е и моят път.

Холистична акушерка

Междувременно, придобила горчив опит покрай първото си раждане, но продължаваща да вярвам, че раждането е истинското вълшебство на живота, се амбицирах да завърша акушерство. Към акушерските си знания добавих и холистични методи, което оформи профила ми на експерт по възстановяваща медицина и холистична акушерка.

Благодарение на хомеопатията, ароматерапията и натрупаните знания като холистична акушерка, второто ми раждане протече напълно естествено и без химически медикаменти. Получих много силна подкрепа от съпруга си Кирил Костов. Особени благодарности дължа на д-р Киров, който повярва в мен и силата ми на ЖЕНА и МАЙКА, беше ми опора в най-великия момент — да дадеш ЖИВОТ!

След третото ми дете дойде и свързващия елемент в моето забавно пътешествие в търсене на условията за съвършенно здраве — биорезонансния подход за диагностика по метода на д-р Фол. В лицето на вълшебницата Надежда Григорова се докоснах до най-съкровенните тайни разкриващи как да бъдем жизнени и здрави.

С подкрепата на моята приятелка и колежка Марияна създадохме Верте институт за да ви дадем лесни и изпитани начини да сте в ТОП форма чрез природни алтернативи.