Преди да се запозная с Десислава [от Верте институт], се намирах в много тежко емоционално състояние на дълбока депресия и отчаяние. Боледувах непрекъснато, което ме отчайваше още повече от живота като цяло. Бях така наречения „професионален болник“, лекарите експериментираха с мен лекарствата, а в аптеките бях на „абонамент“. :(

Бях „прегряла“ (burnout) в работата си и се намирах под постоянен стрес и състояние на пренатоварване, не можех да спя и да се храня нормално. Бях буквално „на ръба“.

В резултат на нашата работа, успях да изчистя организма си от множеството токсини, приемани дълги години под различни форми, но най-вече като лекарства. Закрепих се физически и вече боледувам много по-рядко, възстановявам се за по-кратко време и всичко протича съвсем леко и нормално.

Вече не се тъпча с лекарства, лекувам се с хомеопатия и естествени продукти — следвам изцяло холистичния подход на Деси. Чудото е, че хем не пия лекарства, хем съм в пъти по-здрава от преди.

С вашата безценна подкрепа, успях да върна емоционалния си баланс, да променя виждането си за живота, за здравето и като цяло за всичко. В работата си успях да намеря баланса и да изляза от кризата. В личен план се омъжих и успях да забременея.

Деси ми показа (и все още ми показва) една различна, по-добра версия на това какви можем да бъдем и на живота, който можем да имаме. За мен ти си и личен пример, който ме вдъхновява да продължавам с трансформацията, която започна преди години за мен и която продължава, и ще продължава.

Благодаря ти за всичко!

(Н. Ст.)

Научих за Марияна Стайкова [от Верте институт] от друга пациентка, която беше преминала курс при нея. Препоръките й бяха положителни.

Бях подтисната свръхчувствителна, уморена още от сутринта, с непрестанни стомашни и чревни неразположения. Сънят ми беше изключително неспокоен и спектърът от алергии непрекъснато се увеличаваше.

Още след първия месец усетих голямо подобрение. Вече съм с достатъчно енергия за пълноценно съществуване. Стомашно-чревните ми проблеми отшумяха. Сънят ми се нормализира. Много по-позитивна съм и приемам със спокойствие различните житейски ситуации.

Благодарна съм, че преминах по този път. Здравето ми се нормализира. Емоционално съм много по-стабилна и започнах да усещам радост от живота.

(И. К.)

Преди да посетя Деси бях изпаднала в състояние на тотална умствена и физическа преумора, апатия и безнадеждност. Имах Тиреоидит на Хашимото, поликистоза на яйчниците, проблеми с червата и храносмилането, нередовен и болезнен цикъл, много тежко акне и още много други симптоми, от които не се умира, но определено не е приятно да се живее с тях.

Постоянно бях уморена, нямах сили за никой и нищо, чувствах се ужасно в кожата си и знаех, че имам нужда от промяна, но не знаех откъде да започна. Не излизах често с приятели и близки, защото умората беше толкова голяма, че нямах сили дори да свърша елементарни неща от ежедневието ми като да се изкъпя и да си сготвя.

Не ходех на спорт, почти не се движех и само гледах да спя и да почивам. В същото време тази почивка ме правеше още по-уморена. Спомням си, че при първата ми среща с Деси, тя ми даде да пия известно време адреналин, за да мога да имам сили да ходя на работа. Това ме шокира, дотам ли се бях докарала?

Животът ми беше от работа в къщи и обратно. Имах сили само колкото да се прибера, да хапна нещо набързо. В повечето случай поредната нездравословна храна, но нямах сили за нищо, какво остава за воля да променям хранителните си навици или да спазвам режим — абсурд. Събота и неделя исках само да спя, за да имам енергия да избутам поредната седмица на работа. Бях стигнала вече до така наречения burn out.

Винаги съм имала афинитет към здравословното хранене, спорта, грижата за себе си, но когато с времето стигнеш до един период на постоянно натоварване и напрежение в работата и извън нея, лоша храна, недостатъчно и некачествен сън, човек забравя за това да полага усилия за доброто си състояние и минава в режим на оцеляване.

Ядеш нещо, колкото да не умреш от глад и спиш, колкото да имаш сили за поредния натоварен ден. Животът ти се изпразва от социален живот, качествено прекарано време с близките и забавление и се превръща в един омагьосан кръг. Да, имаш много информация как да си помогнеш, но не знаеш как да я приложиш на практика.

Най-голямото натоварване е това, че сам не виждаш как да си помогнеш. Може да си чел много статии и книги на тема здравословен начин на живот, но понякога имаш нужда някой да ти даде друга гледна точка за нещата, а и когато проблемите ти са не един, а няколко, те просто те затискат и повличат още повече от същото след себе си. Живееш със спомените си какъв си бил едно време и не осъзнаваш как си се докарал до това състояние.

Някои биха казали, че отслабването е най-голямата промяна. В моят случай не беше така. Свалих 10 кг, но като се върна назад към цялото преживяване, си давам сметка, че дисциплината и развиването на волята са най-големите ми позитиви от работата с Деси.

Да постигнеш нещо, което звучи непостижимо на пръв поглед — това ти дава един огромен заряд, че ти можеш много повече, отколкото дори си мечтал. Това чувство води до пристрастяване. То ти става начин на живот и след себе си носи куп промени, постигнати цели и едно голямо удовлетворение и самоуважение.

Деси е изключителен специалист и много добре знае как да те мотивира да постигнеш определени резултати. Тя ти дава стъпките на части и след няколко месеца неусетно виждаш колко много сте постигнали заедно. Понякога може да те шокира с това, че два месеца не трябва да ядеш 90% от храните, с които си се тъпчел преди, но ако приемеш това като предизвикателство, ще осъзнаеш, че това не е чак толкова трудно и е въпрос на изграждане на правилните навици.

Другото нещо, което ми допада в подхода на Деси е, че ти дава много информация за това как функционира тялото и какво му причиняваш с определени действия. По този начин тя изгражда отново онази връзка, за която много хора забравяме, а именно да слушаме тялото си и знаците, които то ни дава.

За едно година лечение при Деси успях да си възвърна силите и жизнеността. Изчистих много антибиотици, токсини, вируси, килограми (по-конкретно 10 кг) и най-вече емоции и обиди (на себе си, от себе си и от света).

Вече не съм толкова подута, подпухнала, с отоци и подут корем. Научих кои храни ми влияят зле и кои ми помагат. Научих се да си готвя, да замествам любимите си ястия и храни с по-полезни алтернативи. Нормализирах хормоните и кръвната си захар, а заедно с тях и куп други неща: цикъл, поликистоза, щитовидна жлеза, акне, настроения, косопад, кожа, енергичност и още много други.

Животът ми в момента е една хармония между ум и тяло, хранене и сън, почивка и работа, хормони и настроения. Хармонията не е постоянно състояние. То изисква много отдаденост и постоянство, за да се задържи, но наградата е, че изпитваш една огромна удовлетвореност и желание за живот.

Пътят към постигането ѝ не е никак лесен, но веднъж щом усетиш това състояние, трудно би искал да излезеш от него. Деси ме научи да се обичам повече, да се грижа повече за тялото и емоциите си, защото двете са неразривно свързани.

Покрай нея се убедих на практика, че тялото е една комплексна и многопластова система, която изисква цялостен подход и която е достатъчно интелигентна да се самовъзстановява. Няма как да лекуваш само определена част, без да обръщаш внимание на целия организъм и на психиката.

(Д. М.)

Тъй като се познаваме отдавна с Деси... радвам се, че те има в моя живот!!! А преди да се обърна към теб като специалист се чувствах щастлива, но имах желание за още една рожба, което не се получаваше и това ме натъжаваше и се чувствах непълноценна.

Благодарение на подхода и работата ти с мен се появи и така желаната втора рожба и вече се чувствам много щастлива, пълноценна и здрава майка!

Благодарение на твоите грижи и съвети имах една прекрасна бременност, едно по-леко раждане и се чувствах прекрасно след раждането!

Благодарение на твоите грижи до ден днешен цялото семейство се чувстваме прекрасно!!! Благодарна съм, че те има в живота ни!!! Развълнувах се и може да пиша несвързано...

(А. П.)

Състоянието ми преди да срещна Десислава беше много лошо, което ми създаваше страшно неудобство. Бях доста натоварена физически и психически, чувствах умора, имах депресия и то тежка.

Десислава използва много и различни, интересни методи, препоръчва и доста добра литература за четене. Откакто работим заедно нещата се промениха коренно.Тя е петият консултант с когото работя, с другите нямах успех, но с нея всичко е различно.

Преди да се запозная с нея дните и нощите ми бяха ужасни, не можех да спя с години, имах проблеми със забременяването, нямах апетит, отслабвах, постоянно се разболявах. Днес съм друг човек. Жизнена съм, спя добре и най-хубавото е, че имам дете, невероятно щастлива съм.

Прилагахме различни инструменти за подкрепа: бахови есенции, добавки на Аквасорс и още много други. Никога не ме е пренебрегвала, винаги се отзовава, мил човек и незаменим приятел е Десислава. Изобщо зарежда със своята позитивност. Сега ми дава и съвети за детето. Благодарна съм, че я познавам. Без Десислава нямаше да успея — благодаря, благодаря, благодаря…

(Н. Ст.)

Причината, която ме стрешна с Марияна, беше ужасно състояние след прекаран анафилактичен шок. Бях „лекувана“ с кортикостероиди и отровена от лекарите. Трудно ми беше да дишам. Не можех да се движа по улиците — падах. Не можех да се храня. В продължение на 2 месеца отслабнах с 30 килограма. Изпаднах в емоционална и физическа криза, последвана от невероятна депресия. Да не говорим за това, че не можех и да работя.

Срещнах Марияна през март, 2015 година. Тази среща сложи началото на вярата ми, че ще се подобря. Тя беше до мен денонощно по телефона сутрин, вечер или късно през нощта — препоръча система, което аз започнах да спазвам стриктно, без никакво отклонение от препоръките й. Кризите ми бяха на около 24 часа — стягане в гърлото, невъзможност да дишам.

След около седмица след началото — кризите се разредиха — станаха на три дни, след месец пристъпите станаха на седмица и така постепенно докато изчезнаха напълно! Отначало едва ли не ходех при нея всеки месец по два пъти. Какво ли не опита тази жена за да ми помогне да се оправя по-бързо!!! Водеше ме на консултации при светила от нейната сфера, постоянно сменяше подхода, прилагаше и четеше нови и нови практики, но винаги казваше „иска се време и постоянство“.

Аз се отчайвах, но тя — не. Ето сега вече аз съм здрава и въпреки всичко продължавам да ходя при ния всеки месец. За мен и за моето семейство, защото всички сме нейни клиенти — в това число и малкото ми внуче, тя е нашият ЛИЧЕН ЛЕКАР. НЕ СГРЕШИХ, МАРИЯНА НЕ НИ Е ЛИЧЕН ЛЕКАР ТЯ Е НАШИЯТ ЛЕЧИТЕЛ!!!

БЛАГОДАРИМ ТИ!!!!

ДА СИ НИ ЖИВА И ЗДРАВА!

ДА ПОМАГАШ НА ХОРАТА В БЕДА КАТО МЕН...

ОБИЧАМЕ ТЕ БЕЗКРАЙНО!

(Д. П.)